Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Viola
Zajtra >> Gertrúda

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Keby na zemi vládla láska, nepotrebovali by sme žiadne zákony.

 -- ARISTOTELES


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 18. May 2024 22:50:35
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Bilancia prvého Dňa otvorených dverí na mestskom úrade v Martine

    Martin - Bilancia prvého Dňa otvorených dverí na mestskom úrade v Martine Dátum pridania 21.04.2008
    Kategória spravodajstvo

    V pondelok 7. apríla sa na martinskej radnici uskutočnil historicky prvý Deň otvorených dverí. Aj keď občania mesta Martin, alebo ako ich zvykneme volať klienti mestského úradu, majú dvere u nás vždy otvorené, v tento deň sme im chceli dať extra dôvod na návštevu ich mestského úradu.

    Prvou predzvesťou úspešnosti tejto akcie boli plné priestory vstupnej haly mestského úradu. Presne hodinu pred poludním tu prvých návštevníkov privítala plná zostava vedenia mesta v zložení: prednostka mestského úradu Katarína Katinová, zástupca primátora Milan Malík a primátor Andrej Hrnčiar, ktorý oficiálne otvoril podujatie a pozval všetkých prítomných do kancelárií a ostatných priestorov úradu.

    Deň otvorených dverí na MsÚ v Martine Deň otvorených dverí na MsÚ v Martine Deň otvorených dverí na MsÚ v Martine


    Väčšina prítomných nasmerovala svoje prvé kroky do veľkej zasadačky, kde ich ešte raz osobne privítal primátor mesta a uviedol avizované premietanie prezentácií. Mnohý si ho prezreli aj po stojačky, keďže miesta na sedenie boli plne obsadené. V prvej slide show bol priblížený mestský úrad, jeho štruktúra, úlohy a aplikácia demokratických princípov na úrovni miestnej samosprávy. Nasledoval dokument predstavujúci kandidatúru mesta Martin na Európske hlavné mesto kultúry 2013 a po ňom opäť power pointová slide show obsahujúca základné geografické, historické, demografické či ekonomické údaje o našom meste. Počas dňa v pravidelných hodinových intervaloch zhliadlo tento program takmer štyristo divákov.

    Vo foyer pred zasadačkou sa návštevníci mali možnosť pristaviť pri infostánkoch Turistickej informačnej kancelárie nášho mesta, či získať podrobné informácie o PPP projekte Martin od jeho koordinátora Michala Miartuša. Vedomostný kvíz „Poznáš svoje mesto?“ zodpovedalo 150 respondentov vo vekovom rozmedzí od 11 do 58 rokov. Na všetkých desať otázok správne odpovedalo len desať z nich. Najväčším kameňom úrazu bola hneď druhá otázka týkajúca sa počtu obyvateľov nášho mesta. Pre zaujímavosť ku dňu 15. apríla 2008 ich bolo oficiálne zaregistrovaných 58 065, čo je menej ako 60 000. Pod okrúhlu 60-tku sme sa dostali ešte v roku 2000 a priemerný vek „Martinčana“ je 34 rokov. Ako sme sľúbili zo správnych odpovedí sme vyžrebovali troch výhercov. Tu sú ich mená: Kristína Stoláriková zo ZŠ Priehradná, Zuzka Kamienová taktiež zo ZŠ Priehradná a Daniel Dzubina z Trenčianskej univerzity A. Dubčeka. Tričká a iné propagačné materiály s logom mesta, či knižnú publikáciu Turiec – farebné srdce Slovenska s venovaním si výhercovia môžu osobne prevziať z rúk primátora na sekretariáte mestského úradu.

    Peknej návšteve sa tešili aj zrekonštruované priestory sekretariátu a samozrejme hlavne pracovňa primátora Andreja Hrnčiara. Ten počas celého dňa osobne privítal pár stoviek návštevníkov, ponúkol im svoje kreslo, či na požiadanie poskytol autogram. Najradšej si však vypočul názory občanov na fungovanie úradu. „Potešil ma záujem zo strany verejnosti. Navštívili nás všetky vekové kategórie od tých najmladších až po najstarších. Mladšie ročníky sa zaujímali o moju prácu a chod mestského úradu, ale mali pripravené námety ktoré ich trápia, a čo bolo milé niekedy aj v písomnej forme. Dospelá verejnosť prichádzala takmer vždy s konkrétnym problémom alebo námetom na zlepšenie života v meste. Ja som si ich zapisoval a najpálčivejšie z nich budeme riešiť už na najbližšej porade.“, povedal na margo dňa martinský primátor. Najčastejšie zaznievali témy čistoty mesta, kandidatúry na EHMK 2013, výrubu stromov, detských ihrísk, psičkárov, či stavu cestných komunikácií a chodníkov.

    V zasadačke hneď vedľa sekretariátu sa za otvorenými dverami venovali záujemcom hneď dvaja vedúci pracovníci. Riaditeľ Matry, n.o. Ján Gallo a náčelník mestskej polície Ján Ťapaj, ktorí núdzu o návštevníkov nemali. Najväčšiu návštevnosť nad rámec bežných dní jednoznačne pocítili zamestnanci z odboru komunálnych služieb, ktorých navštevovali občania s problémami súvisiacimi s komunikáciami, chodníkmi či mestskou zeleňou. Poslanci mestského zastupiteľstva sa so svojimi voličmi stretali v zasadačke na prvom poschodí. Poslankyňa mestskej časti Martin – Sever Zita Sekerková v nej strávila celých sedem hodín: „Z našej mestskej časti som sa stretla so šiestimi občanmi. Najviac sa zaujímali o problematiku výrubu stromov a výstavbu bytového domu Severia.“

    Veríme, že Deň otvorených dverí na mestskom úrade v Martine naplnil svoje očakávania. Priblížil klientom úlohy a kompetencie radnice, upriamil pozornosť zamestnancov na najpálčivejšie problémy občanov a predstavil ľudskú stránku a tvár našich/vašich úradíkov. Pojem, ktorému dobré meno každodennou prácou a zanietením robí jeho prevažná väčšina, niekedy však neprávom zaškatuľkovaná do jednej kategórie práve s tou vzorkou, ktorej sa to nedarí. My si však uvedomujeme, že jedna lastovička leto nerobí a pravdivý obraz si naši klienti vytvárajú počas celého roka. V každom prípade ďakujeme za návštevu a sme pripravení ponúknuť pomoc našim klientom už pri najbližšej príležitosti, ešte pre ďalším termínom Dňa otvorených dverí 2009.

    Kvízové otázky
    Správne odpovede

    Fotogaléria ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 382