Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Marek
Zajtra >> Jaroslava

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Dnes sme takí vzdelaní, že nás už nič neprekvapí - okrem šťastného manželstva.

 -- WILDE


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 25. Apr 2024 21:11:00
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Východný obchvat Martinom – má nás rozdeľovať, či spájať ??

    Martin - Východný obchvat Martinom – má nás rozdeľovať, či spájať ?? Dátum pridania 11.04.2016
    Kategória spravodajstvo

    V územnom pláne mesta je od roku 1999 zakreslený východný obchvat mesta Martin ako štvorprúdová komunikácia s napojením od Kollárovej ulice ( t.j. pri vstupe do Martina z Tučianských Teplíc – Pri Nissane )  ústiaci na Jilemnického ulicu v mestskej časti Košúty .
    Východný obchvat tak ako je momentálne zakreslený pretína v Mestskej časti Ľadoveň jedinú oddychovú zónu Medokýš a Jahodnícke háje a v mestskej časti Košúty  rozdeľuje sídlisko Košúty I. a Košúty II. 
    S riešením komunikácie v tejto trase pochopiteľne nesúhlasia niektorí obyvatelia žijúci v týchto mestských častiach. Veď ruku na srdce, kto by zmenil bývanie v prírode za bývanie pri hlavnej ceste... nikto!!
    Táto časť občanov sa podpísala pod petíciu za zmenu trasovania východného okruhu mesta Martin, ktorá vznikla aj z iniciatívy dvoch poslankýň žijúcich v týchto mestských častiach p. p. Maríny Gallovej a p. p. Zuzany Dobríkovej. Petícia  rozvírila diskusiu o tejto komunikácii medzi ľuďmi a najdôležitejšie je, že nezostala nepovšimnutá aj Útvarom hlavného architekta.
    Po predložení návrhu Uznesenia na riešenie zmeny trasy východného okruhu vyčlenením problémových úsekov na Ľadovni a v Košútoch sa na mestskom zastupiteľstve zdvihla vlna kritiky od iných poslancov, najmä tých nebývajúcich v týchto mestských častiach  a nezaujímajúcich sa o tento problém (veď ako inak), že sa bráni rozvoju Mesta, že v podstate iniciátori a ľudia ktorí sa pod petíciu podpísali nemajú vedomosť čo podpisujú a v neposlednom rade, že keď je raz niečo nakreslené a je to tam dvadsať rokov, tak to musí byť správne.
    Ak bránenie v rozvoji  mesta znamená nepostaviť ľudom cestu popod okná, tak potom bráňme rozvoju mesta. Ak bránenie v rozvoji mesta znamená nezastavať úrodnú poľnohospodársku pôdu cestou, tak potom bráňme rozvoju mesta. Ak bránenie v rozvoji mesta znamená, nezničiť si verejné priestranstvo a prírodu v meste, tak potom bráňme rozvoju mesta. Ak bránením v rozvoji  mesta má byť filozofia, aby sa ľuďom v Martine neznižovala kvalita života a hodnota ich  nadobudnutého majetku, tak potom bráňme rozvoju mesta.
    Ak sa nekompetentnosť prejavuje názorom, bránením myšlienok, v ktoré veriť a postavením sa za občana, tak som potom rada že Zuzana s Marínou sú nekompetentné a prajem si, nech sú aj ďalší poslanci Mestského zastupiteľstva v Martine nekompetentní .
    Na kompetentnosť rokovania sa prídem rada pozrieť na budúce zastupiteľstvo 22.4.2016, kde sa opätovne bude riešiť východný obchvat.
    Veď predsa nemôžme nechať 20 rokov starej vízii o rozvoji mesta,  (ktorá nikdy nebola občanmi verejne diskutovaná) aby rozdeľovala Martinčanov a skúsme radšej nájsť alternatívu, ktorá nás všetkých spojí. 


    Mgr. Nataša Fukačová
    Mgr. Nataša Fukačová,
    členka petičného výboru za zmenu trasovania východného okruhu mesta Martin asi tiež nekompetentná 

    ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 590