Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Miroslav
Zajtra >> Vieroslava

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Keby na zemi vládla láska, nepotrebovali by sme žiadne zákony.

 -- ARISTOTELES


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 29. Mar 2024 02:51:40
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    AKO ZDENO SÁM SEBE PREDAL SPORTOVU HALU V HODNOTE 5 MILIÓNOV ZA 1SK






    2011-12-26 18:30:41

    taras BULO a po maďarsky už vieš, keď chceš vysvetľovať? Pri JUDE padajú na hlavu len BULOVIA ako ty ) bože to je homor to je humor... máš zrejme neskutočne nudný život, ta vysvetluj cha cha cha cha

    2011-12-16 23:04:28

    Dement a primitív Zdenko Zinenka Kozák zmenil meno. Potvrdilo sa , že pravidelne nárazy tupej hlavy o zinenku zanechaju na IQ človeka trvale nasledky. Oddnes sa Zdenďo volá RÓBERT LANDIS. Vysvetlím Vám to o pár dni. Najprv to vysvetlim Hrnciarovi

    2010-11-13 19:00:26

    Pán Boršč, keby nie volby tak by ste sa nadalej tvárili ako nezavislý, i ked dnes vieme, že ste nepriamo či priamo zavislý na transparentnom meste, turvode, možno aj Gay-i, nakoniec pán Trpiš je tieš spolumajitelom tohoto podniku kde si pán Moric stavia letohrádky kdesi v kolových ohradách.
    Preto neverím vašej objektivite a pritom som sa viackrát zastal Vás ako admina tejto stránky ktorá jediná vytvorila priestor na diskusiu o meste, kde som sám prispel možno desiatkami príspevkov.
    verím, že táto mocenská skupina raz skončí pôsobenie v tomto meste, a možno aj Vy budete mať problém pozrieť sa do očí ludom s ktorými tu nežijeme len jedno volebné obdobie ako sa to v súčastnosti deje.Mnoho ludí v tomto meste sa dalo kupiť za "trafiku" či krátkodobú výhodu, a vidím že výnimiek moc nenachádzam. Ludí s chrbtovou kostou je tu málo, hlavne tých ktorí by mali byť príkladom.
    Tá anketa je zrejme podvod na objednávku, a ma mrzí, že máte v tom prsty aj Vy.
    Daniel Diškanec

    2010-11-13 14:11:34

    Feromirko, a Hrnčiar býva v Martine???? Či domček vozí na kolieskach? Teba poriadne mláti tá žobrácka palica keď sa nemôžeš vyhrabať z vlastných sračiek. A mimochodom, že jaký ty musíš mať strašne nudný život, že sa montuješ do životov od teba úspešnejších. Najprv sa svojim jazykom vyplieskaj po svojej papuli a potom začni perliť. Že máš len jedno bývanie je len tvoja vec, uvediem ti príklad, ja mám vo vlastníctve 3 domy na roznych miestach = Martin + dedida a dalšia dedina, niekde sa zdržujem viac niekde menej, musím sa ja niekoho pýtať kde si dam trvalé bydlisko? No nie, ty PAKO !

    minob 2010-11-13 10:13:57

    hmm tejto duplicite zaznamu nejak nerozumiem, este by som bral keby to bol v ten isty cas ale takto tomu naozaj nerozumiem, to niekto potrebuje aby tema sa posunula na zaciatok a bola prva ? pripadne aby v poslednych prispevkoch to bolo na prvom mieste tak skopiruje ten isty odkaz ? vtipne ... zaujimal by ma zamer

    2010-11-13 08:32:51

    Feromirko k tebe clovek nemoze mat ani slov, IQ hupacieho konika je proti tebe vysoko inteligencna bytost, ale ved po tom co tu pises si utvori o tebe kazdy sam svoj obraz... Hlavne ten tvoj nick Feromirko sam o sebe je original len tak dalej - Feromirko = Peter VONS ale si tu tak trosku uz sam!!!

    2010-11-11 21:24:45

    Feromirko k tebe clovek nemoze mat ani slov, IQ hupacieho konika je proti tebe vysoko inteligencna bytost, ale ved po tom co tu pises si utvori o tebe kazdy sam svoj obraz... Hlavne ten tvoj nick Feromirko sam o sebe je original len tak dalej - Feromirko = Andrej HRNCIAR ale si tu tak trosku uz sam!!!

    2010-11-10 09:35:33

    Kedy Kozak hovoril ze nezavisli su najvacsie svine? Preco klames "feromirko"? Uviedol si do kolonky nezavisly preto, lebo kandiduje ako nezavisly. A co ako? Keby kandidoval za SDKU, tak si da SDKU, keby kandidoval za SNS, tak si da SNS, keby kandidoval za HZDS, tak si da HZDS. Ale toto mozeme rovno poulicnym lampam vysvetlovat. Lebo s tupymi anonymami je fakt popisanicko hoja ďunďa.

    2010-11-10 09:24:46

    Kedy Kozak hovoril ze nezavisli su najvacsie svine? Preco klames "feromirko"? Uviedol si do kolonky nezavisly preto, lebo kandiduje ako nezavisly. A co ako? Keby kandidoval za SDKU, tak si da SDKU, keby kandidoval za SNS, tak si da SNS, keby kandidoval za HZDS, tak si da HZDS. Ale toto mozeme rovno poulicnym lampam vysvetlovat. Lebo s tupymi anonymami je fakt popisanicko hoja ďunďa.

    2010-11-10 08:55:56

    Kedy Kozak hovoril ze nezavisli su najvacsie svine? Preco klames "feromirko"? Uviedol si do kolonky nezavisly preto, lebo kandiduje ako nezavisly. A co ako? Keby kandidoval za SDKU, tak si da SDKU, keby kandidoval za SNS, tak si da SNS, keby kandidoval za HZDS, tak si da HZDS. Ale toto mozeme rovno poulicnym lampam vysvetlovat. Lebo s tupymi anonymami je fakt popisanicko hoja ďunďa.

    2010-11-10 08:46:27

    HROMADKO nešťastia, teba s tvojim IQ si musel kúpiť Zdeňďo Kozák na Bambuskách. Asi práve vtedy, keď si tam kupoval hlasy pred voľbami do
    VÚC a potom aj pred parlamentnými voľbami. To bolo vtedy, keď ako okresný predseda Mečiarovho HZDS kandidoval do parlamentu a celý Turiec oblepil svojimi plgátmi s logom tejto strany. A vo všetkých novinách vtedy vypisoval, že nezavislí kandidáti sú tie najväčšie svine, lebo najviac kradnú. Dnes tento istý Zdeňďo Kozák kandiduje ako nezávislý !!! Pritom
    je stále okresným predsedom HZDS, ale na svojej osobnej stránke má v kolónke politická príslušnosť napísané: nezávislý !!! Takže čo robí?
    - No predsa sproste klame a odrbáva ! A prečo tento BYSTRIČKAN klame
    a odrbáva Martinčanov? - No predsa preto, aby sa dostal k martinskej
    mestskej kase !!! O nič iné mu nejde !!!!!!!!!!!

    2010-11-10 07:29:51

    feromirko apon maj tie gule a pis pod svojim menom, feromirko pisem tu aj ja pod svojim, pise tu aj zdeno pod vlastnym a predpokladam ze nie feromirko, ale P.V., alebo nejaky taky srac "charakter"? Ale k tomu sa nepriznas kto vlastne si, len kydat a kydat a kydat, no proste anonymny srac... to je najednoduchsie sa skryvat za nick, ved mi zavolaj hrdina, predpokladam ze si nejaky moj best ex-kamarat, ak nahodou nemas cislo tu ho mas 0915934750.... !!!!!!!!!!!!!!!! ZDENO KOZAK to VYHRA !!!!!!!!!!!!!!!!
    a je tu neskutocna nervozita k voli tomu v Martine, asi na tom NIECO BUDE!

    2010-11-09 22:46:41

    Dnes "férový" majiteľ športovej haly, ku ktorej sa dostal záhadným spôsobom
    za 1 korunu, v TV Turiec vykladal, ako on býva na Ľadovni. Tak nech všetkých, ktorým chce vykladať o tom, ako sa mu to s tou halou podarilo, pozýva na kávu k sebe na Ľadoveň a nie do športovej haly. Bude to veľká sranda, pretože všetci vieme, že Zdeno Kozák už celé roky býva na Bystričke aj so svojimi koňmi a mercedesmi. Takže tak hlúpo klamať priamo v televízii môže iba vypatlanec dlhodobo otrieskávaný o žinenku.A ty HROMÁDKO nešťastia,
    keď budeš zase Kozákovi vymýšľať slogany, tiež neodrbávaj Martinčanov. Tvoj
    slogan pre Kozáka mal znieť: "BYSTRIČKAN V MARTINE PRE SEBA!" Pretože všetci, čo ho poznajú, o ňom vedia, že je to vydriduch, ktorému vždy išlo, ide a vždy pôjde iba o vlastný prospech. Preto sa neštíti sústavne drzo klamať!!!



    2010-11-09 22:21:32

    p Mikulas Manik myslim ze ste mysleli p. HROMATKA ktory si dal podobne meno a to nie som ja, ja som HROMADKO a stojim za p. Kozakom, ktoremu robim kampan - tak pozor na pismenka!!! Dakujem

    2010-11-09 19:49:15

    Ako dlhoročný člen judo clubu a športovec si nemôžem odpustiť komentár k spomínanej téme.

    Pisateľ tohto článku zrejme vôbec ani netuší čo to znamená prevádzkovať nejaké športové zariadenie v čase keď väčšina firiem, alebo podnikateľov odsúva sponzorovanie športu ako takého na posledné miesto pokiaľ to nie sú športy na ktorých sa dá zarobiť ako je futbal alebo hokej.

    Osobne si myslím, že náklady na prevádzku tákéhoto zariadenia sú zväčša rovnaké ako zisk samozrejme len vtedy ak je takéto zariadenie prevádzkované za účelom na ktorý je určené, teda na šport. Je len na chválu pána Kozáka že je vôbec ochotný investovať do prevádzky športového zariadenia aj keď zisk z neho je minimálny aj napriek tomu, že ju mohol elegantne z veľkým ziskom predať keďže ako píše hromatko "ju nadobudol za 1 SK".

    Preto som rád, že sa v našom regióne nájde človek ochotný podporovať aj rozvoj malých športov, ktoré dokážu aj napriek skromným podmienkam dosahovať skvelé výsledky čím podporujú zviditeľnenie nášho regiónu nielen doma ale aj v zahraničí.

    2010-11-09 19:20:09

    Hromádko ty si taký huj! Si ako tá vrana ktorá kráka po lese a ked narazí do stromu, sklzne dolu a začne kikirik, kotkodák, čvirik-čvirik kurňa nespomeniem si Andrej napovieš mi? tak si krákaj ďalej

    2010-11-09 16:10:29

    Milý Hromatko,

    Volám sa Mikuláš Maník a v čase predaja športovej haly som pôsobil vo funkcii tajomníka Judo Clubu ZTS Martin.

    Veľmi ma teší Tvoj záujem o hospodárenie Judo Clubu Martin. Chápem tvoj článok ako snahu o vykreslenia charakteru Zdena Kozáka ako športovca, podnikateľa a človeka. Preto si dovolím doplniť Tvoj článok o informáciu, ktorú si buď z nedôslednosti pri zisťovaní faktov alebo zámerne neuviedol.

    Súčasťou dohody o predaji športovej haly bola aj dohoda o sponzorovaní Judo Clubu Martin v nasledujúcich rokoch. Táto dohoda zabezpečila úspešný chod Judo Clubu Martin v ekonomicky a politicky turbulentných časoch. Napriek rôznym názorom v samotnom Judo Clube Martin v r. 1999 som hrdý nato, že ako člen predsedníctva Judo Clubu Martin som podporil túto dohodu.

    Uplynulých 11 rokov ukázalo že toto rozhodnutie bolo správne. Svedčia o tom výsledky dosiahnuté Judo Clubom Martin, ktorý sa stal niekoľkonásobný majster SR v kategórii mužov, alebo aj posledné úspechy našich dorastencov, ktorí sa stali 3 krát majstri Slovenska. Čo ma však teší najviac je fakt, že Zdenko Kozák drží slovo a podporuje Judo Club Martin aj naďalej nad rámec a rozpočet spomínanej dohody.

    Ak Ťa téma rozvoja Judo Clubu Martin naozaj zaujíma si v športovej haly vždy vítaní. V prípade, že Tvojim cieľom je očiernenie kandindáta na primátora Zdenka Kozáka ,Ti doporučujem, aby si hľadal ďalej, lebo v tomto prípade si šliapol vedľa.

    Mikula Maník

    2010-11-09 16:09:47

    Milý Hromatko,

    Volám sa Mikuláš Maník a v čase predaja športovej haly som pôsobil vo funkcii tajomníka Judo Clubu ZTS Martin.

    Veľmi ma teší Tvoj záujem o hospodárenie Judo Clubu Martin. Chápem tvoj článok ako snahu o vykreslenia charakteru Zdena Kozáka ako športovca, podnikateľa a človeka. Preto si dovolím doplniť Tvoj článok o informáciu, ktorú si buď z nedôslednosti pri zisťovaní faktov alebo zámerne neuviedol.

    Súčasťou dohody o predaji športovej haly bola aj dohoda o sponzorovaní Judo Clubu Martin v nasledujúcich rokoch. Táto dohoda zabezpečila úspešný chod Judo Clubu Martin v ekonomicky a politicky turbulentných časoch. Napriek rôznym názorom v samotnom Judo Clube Martin v r. 1999 som hrdý nato, že ako člen predsedníctva Judo Clubu Martin som podporil túto dohodu.

    Uplynulých 11 rokov ukázalo že toto rozhodnutie bolo správne. Svedčia o tom výsledky dosiahnuté Judo Clubom Martin, ktorý sa stal niekoľkonásobný majster SR v kategórii mužov, alebo aj posledné úspechy našich dorastencov, ktorí sa stali 3 krát majstri Slovenska. Čo ma však teší najviac je fakt, že Zdenko Kozák drží slovo a podporuje Judo Club Martin aj naďalej nad rámec a rozpočet spomínanej dohody.

    Ak Ťa téma rozvoja Judo Clubu Martin naozaj zaujíma si v športovej haly vždy vítaní. V prípade, že Tvojim cieľom je očiernenie kandindáta na primátora Zdenka Kozáka ,Ti doporučujem, aby si hľadal ďalej, lebo v tomto prípade si šliapol vedľa.

    Mikula Maník

    2010-11-09 10:38:22

    Myslim ze o preinvestovanie penazi ani tak nejde, je samozrejme ze je nutne sa o budovu starat a investovat do nej. Skor podla tych roznych clankov ide o nadobudnutie tej stavby ako takej nakolko myslim, ze vela ludi ak je to teda pravda by rado nieco take nadobudlo za uz spominanych podmienok. Kazdopadne je to lahsi start do podnikania. Ak je to teda pravda. Ale k tejto teme sa tu zatial nik nevyjadril

    2010-11-09 10:37:43

    Po predbežnej konzultácii s právnikmi som sa rozhodol vyzvať autorov tohto pamfletu aby okamžite zastavili prevádzku stránky. Ak sa tak nestane do 13.00 hod., podávam trestné oznámenia za zneužitie môjho mena na registráciu domény, pričom budem požadovať odškodné zatiaľ v nešpecifikovanej výške. A vôbec podniknem všetky potrebné kroky na očistenie môjho mena ohľadne popísaných poloprávd a klamstiev.

    Zdeno Kozák

    2010-11-09 10:26:40

    Po predbežnej konzultácii s právnikmi som sa rozhodol vyzvať autorov tohto pamfletu aby okamžite zastavili prevádzku stránky. Ak sa tak nestane do 13.00 hod., podávam trestné oznámenia za zneužitie môjho mena na registráciu domény, pričom budem požadovať odškodné zatiaľ v nešpecifikovanej výške. A vôbec podniknem všetky potrebné kroky na očistenie môjho mena ohľadne popísaných poloprávd a klamstiev.

    Zdeno Kozák

    2010-11-09 00:51:08

    Milý falšovateľ mien HROMATKO - Ani neviem u ktorých klamstiev mám začať.
    Keď píšeš o r. 1991 a hlbokom mečiarizme, v tej dobe bol Mečiar v úrade len pár mesiacov a mal minimálny vplyv. Bol by som rád keby si si tieto veci naštudoval podrobnejšie aby si mohol klamať dôveryhodnejšie. Na margo toho, že telovýchovná jednota previedla v tej dobe majetok na športové kluby, keby som vedel, že ťa to po 20tich rokoch bude mrzieť, tak sa v 9 tich rokoch neprihlásim na džudo ale na atletiku.
    Čo je to za blud, že v tom čase som bol štatutár. No milý anonym, štatutár bol Ing. Miloslav Boďa.
    Čo sa týka našej eseročky, tú som založil na základe odbornej rady daňového úradu, pretože v tom čase nám prebehla daňová kontrola, a keďže v tom čase sme podnikali v občianskom združení, podľa vtedajšej legislatívy bolo výhodnejšie aby sme vykonávali podnikateľskú činnosť na s.r.o. A vysvetli mi prečo by sa mi mala eseročka stať záťažou. Ak by som mal kandidovať len kvôli tomu, aby som sa vzdal svojej 20ročnej práce, ktorú som si odkrútil okolo športovej haly, tak to v živote neurobím. A ani som nikdy nepovedal, že našu džudistickú halu darujem mestu za korunu, ale len že ju dáme do prenájmu za prevádzkové náklady (teplo, voda, elektrina). A milý môj anonymný pisateľ - hala sa musí prenajímať práve kvôli týmto prevádzkovým nákladom. Opravu a údržbu haly budem naďalej hradiť zo svojho tak, ako som to robil po celú dobu môjho 20 ročného podnikania. A ak budeš mať odvahu, a prídeš sa seriózne zaujímať o športovú halu, jej fungovanie, tak si transparentne vysvetlíme, koľko miliónov sa v hale na opravu preinvestovalo. A stále si žiada opravy, keďže stavba má vyše 50 rokov. A keď ideš občas okolo haly tak vidíš, že tá hala nechátra aj keď sebakriticky musím priznať, že ani bohvieako neprekvitá. Pretože režijné náklady sú ďaleko vyššie ako by športovci mohli zaplatiť.
    Keď už si sa rozhodol ma na objednávku verejne osočovať, mohol by si tiež vedieť, že nevlastním celú športovú halu, ale jej spoluvlastník je aj Judo Club Martin ZŤS. Športová hala slúžila po minulé roky a slúži aj dnes len a len športu a väčším kultúrnym akciám. Keby si vtedy žil tak aktívne ako ja a staral sa o veci verejné a o šport, mohol si si tú halu v delimitácii obstarať aj ty pre svoj klub, pretože tá hala ostala v ZŤS ako čierny Peter lebo ju nikto nechcel – ani hádzanári ani boxeristi. Mám na to aj právne doklady zo správnej rady, ktorá sa niekoľkokrát opakovala, a mám k tomu aj vyjadrenie predsedov klubov, ktorí sa týchto správnych rád zúčastňovali.
    Naštuduj si ako prebiehali konkurzy v tom čase, keď sa kupoval pozemok pod športovou halou. Iste uznáš, že mať budovu bez pozemku je trošku nelogické. Správca konkurznej podstaty zverejnil do Života Turca budovy a pozemky, ktoré v tom čase predával. Tak som sa na ten konkurz prihlásil ako hociktorý občan, ktorý tak mohol urobiť, a pozemok som kúpil. Neviem čo by si povedal keby ten pozemok kúpil nejaký Bratislavčan a keby Zdeno Kozák a mesto Martin museli platiť nájom, pretože hala bola postavená na cudzom pozemku.
    A vôbec, ak mi chcete vážení pripísať takéto smiešne veci, chcem vám napísať ešte jednu vec. Džudisti pod mojim vedením získali štyri tituly majstra SR, 4 krát boli druhí v extralige, odohrali sme Pohár majstrov európskych krajín a posledné roky sa naši dorastenci stali trikrát majstri Slovenska. Je mi až trápne ako zúfalo sa snažíte na mne hľadať chyby v oblasti športu a podnikania.

    Apelujem týmto na všetkých slušných občanov, že si s nimi kedykoľvek v rámci mojich časových možností posedím pri káve, a rád objasním všetky takéto polopravdy a lži. Osobne, nie anonymne a nie podlo.

    Zdeno Kozák

    2010-11-09 00:49:18

    Taras, to ze si anonym predsa uplne jasne dokazuje, ze sa bojis trestnopravnych nasledkov. Cize logicky z toho vyplyva, ze inak ako klamat ty nemozes. Bol si vraj pozvany na diskusiu ku Kozakovi na kavu, kde by ti vysvetlil veci, o ktorych ty nemas ani paru. Ty si ale neprisiel. Co z toho vyplyva? Nuz, ze sa pomaly ale isto stavas ikonou anonymnych intriganov tohto fora. Konkretne k tvojmu „prispevku“ - ako fakt neviem co ma pan Vons so sportom spolocne. Pokial viem, tak nerobil nikdy vrcholovy sport. Kto zacal so spinavou kampanou? Kedy Kozak robil spinavu kampan? Mimochodom, vraj si to bol ty, co ako prvy sa tu zacal do Kozaka navazat a zalozil proti nemu ohovaracsku skupinu.

    2010-11-08 23:15:41

    Kozak by sa mal vzdat v prospech Petra. Robi hanbu sportovcom. A co ste chcel chlapci? Ved vy ste zacali so spinavou kampanou. Ved tu bol klud a bozsky pokoj. Teraz sa cudujete? Vydavate sprostosti a ked sa niekto brani tak sa vam to nepaci.

    2010-11-08 22:47:22

    Raz za štyri roky si niektorí páni pravidelne otvárajú svoju sľubotechnu. Hrajú sa na spasiteľov a bez mihnutia oka opakujú stále to isté. Urobím, vybavím, zabezpečím, pomôžem... Aj vtedy, keď je nad slnko jasné, že ide o utópiu. Na to treba mať fakt veľkú dávku hereckého talentu. Ako by povedal klasik, nikto vám nemôže dať toľko, čo vám ja sľúbiť. Lenže, reči sa hovoria a chlieb sa je.

    Doba je náročná, konkurenčné prostredie vytvára neznesiteľný tlak. Nervy sú na pochode a predtým tak sebavedomá súčasná mestská garnitúra začína mať obavy. Preto su niekoho skrsol nápad, poskytnúť dotáciu tam, kde je "havarijný" stav. Prijímateľ dotácie to kvituje, on sa nezamýšľa, čo je za tým, neskúma motiváciu poskytovateľa, nejde do hĺbky, je rád, že je rád. Ruky si mädlí aj druhá strana, ktorá presne vie, prečo to robí práve v tomto hektickom období a nie povdzme pred rokom či dvomi. Lenže, nie je to kupovanie si voličov pod zámienkou toho, aký som ja empatický a pomôžem vám v núdzi? Keby sa neblížili voľby, také pochopenie a rozdávanie peňazí by nebolo. Vyzerá to ako veľmi silný tromf toho, kto na tieto praktiky má možnosti z titulu svojej funkcie a finančných možností svojho volebného štábu, ale nemusí to tak byť. Každá minca má dve strany a počiatočný úsmev najvyššieho súčasného predstaviteľa Martina môže čoskoro vystriedať bolestná grimasa na jeho tvári. Boj o ďalšie smerovanie Martina bude ťažký. O to viac, že pätica kandidátov na primátora má veľké ambície. Po štvorročnej dovolenke túži po veľkom comebacku aj muž, ktorý dvanásť rokov držal v ruke žezlo na radnici. Ale vo vzduchu cítiť otázku. Prečo by štvorročnej odmlke, hoci sa mu mnohé veci rozležali v hlave, malo byť všetko inak? Človek sa síce učí na svojich chybách, do istej miery sa môže zmeniť, ale nemôže sa zmeniť od základu...

    Súčasného šéfa magistrátu a jeho predchodcu vyzvú do "tanca" ďalší traja ašpiranti na post primátora. Jedným z nich je aj bývalý skvelý džudista, reprezentant a v súčasnosti politik, ktorý nemá na krku žiadnu aféru. Svedomie má čisté a nie je zaťažený účinkovaním na martinskej radnici. S jeho menom nie je spájaný žiadny škandál, ani nemorálne sľubovanie niečoho evidentne nesplniteľného. Keďže má šport v krvi, hrá fair-play. Ukázalo sa, že ako poslanec VÚC Žilinského kraja za okres Martin, to čo povedal, to aj splnil. To je charakterová vlastnosť, ktorú si nikde nekúpite, s tým sa človek už rodí. Pravda vždy vyjde najavo a tá kandidátov obnaží úplne donaha. Po stránke morálky, etiky, čestnosti, bezúhonnosti a transparentnosti. Voliči nastavia každému z pätice uchádzačov o post martinského primátora zrkadlo. Občania by sa nemali dať opiť rožkom a nemali by podľahnúť planým sľubom kandidátov, ktorí už svoju šancu raz prepásli.

    2010-11-08 22:47:05

    Raz za štyri roky si niektorí páni pravidelne otvárajú svoju sľubotechnu. Hrajú sa na spasiteľov a bez mihnutia oka opakujú stále to isté. Urobím, vybavím, zabezpečím, pomôžem... Aj vtedy, keď je nad slnko jasné, že ide o utópiu. Na to treba mať fakt veľkú dávku hereckého talentu. Ako by povedal klasik, nikto vám nemôže dať toľko, čo vám ja sľúbiť. Lenže, reči sa hovoria a chlieb sa je.

    Doba je náročná, konkurenčné prostredie vytvára neznesiteľný tlak. Nervy sú na pochode a predtým tak sebavedomá súčasná mestská garnitúra začína mať obavy. Preto su niekoho skrsol nápad, poskytnúť dotáciu tam, kde je "havarijný" stav. Prijímateľ dotácie to kvituje, on sa nezamýšľa, čo je za tým, neskúma motiváciu poskytovateľa, nejde do hĺbky, je rád, že je rád. Ruky si mädlí aj druhá strana, ktorá presne vie, prečo to robí práve v tomto hektickom období a nie povdzme pred rokom či dvomi. Lenže, nie je to kupovanie si voličov pod zámienkou toho, aký som ja empatický a pomôžem vám v núdzi? Keby sa neblížili voľby, také pochopenie a rozdávanie peňazí by nebolo. Vyzerá to ako veľmi silný tromf toho, kto na tieto praktiky má možnosti z titulu svojej funkcie a finančných možností svojho volebného štábu, ale nemusí to tak byť. Každá minca má dve strany a počiatočný úsmev najvyššieho súčasného predstaviteľa Martina môže čoskoro vystriedať bolestná grimasa na jeho tvári. Boj o ďalšie smerovanie Martina bude ťažký. O to viac, že pätica kandidátov na primátora má veľké ambície. Po štvorročnej dovolenke túži po veľkom comebacku aj muž, ktorý dvanásť rokov držal v ruke žezlo na radnici. Ale vo vzduchu cítiť otázku. Prečo by štvorročnej odmlke, hoci sa mu mnohé veci rozležali v hlave, malo byť všetko inak? Človek sa síce učí na svojich chybách, do istej miery sa môže zmeniť, ale nemôže sa zmeniť od základu...

    Súčasného šéfa magistrátu a jeho predchodcu vyzvú do "tanca" ďalší traja ašpiranti na post primátora. Jedným z nich je aj bývalý skvelý džudista, reprezentant a v súčasnosti politik, ktorý nemá na krku žiadnu aféru. Svedomie má čisté a nie je zaťažený účinkovaním na martinskej radnici. S jeho menom nie je spájaný žiadny škandál, ani nemorálne sľubovanie niečoho evidentne nesplniteľného. Keďže má šport v krvi, hrá fair-play. Ukázalo sa, že ako poslanec VÚC Žilinského kraja za okres Martin, to čo povedal, to aj splnil. To je charakterová vlastnosť, ktorú si nikde nekúpite, s tým sa človek už rodí. Pravda vždy vyjde najavo a tá kandidátov obnaží úplne donaha. Po stránke morálky, etiky, čestnosti, bezúhonnosti a transparentnosti. Voliči nastavia každému z pätice uchádzačov o post martinského primátora zrkadlo. Občania by sa nemali dať opiť rožkom a nemali by podľahnúť planým sľubom kandidátov, ktorí už svoju šancu raz prepásli.

    2010-11-08 22:47:01

    Raz za štyri roky si niektorí páni pravidelne otvárajú svoju sľubotechnu. Hrajú sa na spasiteľov a bez mihnutia oka opakujú stále to isté. Urobím, vybavím, zabezpečím, pomôžem... Aj vtedy, keď je nad slnko jasné, že ide o utópiu. Na to treba mať fakt veľkú dávku hereckého talentu. Ako by povedal klasik, nikto vám nemôže dať toľko, čo vám ja sľúbiť. Lenže, reči sa hovoria a chlieb sa je.

    Doba je náročná, konkurenčné prostredie vytvára neznesiteľný tlak. Nervy sú na pochode a predtým tak sebavedomá súčasná mestská garnitúra začína mať obavy. Preto su niekoho skrsol nápad, poskytnúť dotáciu tam, kde je "havarijný" stav. Prijímateľ dotácie to kvituje, on sa nezamýšľa, čo je za tým, neskúma motiváciu poskytovateľa, nejde do hĺbky, je rád, že je rád. Ruky si mädlí aj druhá strana, ktorá presne vie, prečo to robí práve v tomto hektickom období a nie povdzme pred rokom či dvomi. Lenže, nie je to kupovanie si voličov pod zámienkou toho, aký som ja empatický a pomôžem vám v núdzi? Keby sa neblížili voľby, také pochopenie a rozdávanie peňazí by nebolo. Vyzerá to ako veľmi silný tromf toho, kto na tieto praktiky má možnosti z titulu svojej funkcie a finančných možností svojho volebného štábu, ale nemusí to tak byť. Každá minca má dve strany a počiatočný úsmev najvyššieho súčasného predstaviteľa Martina môže čoskoro vystriedať bolestná grimasa na jeho tvári. Boj o ďalšie smerovanie Martina bude ťažký. O to viac, že pätica kandidátov na primátora má veľké ambície. Po štvorročnej dovolenke túži po veľkom comebacku aj muž, ktorý dvanásť rokov držal v ruke žezlo na radnici. Ale vo vzduchu cítiť otázku. Prečo by štvorročnej odmlke, hoci sa mu mnohé veci rozležali v hlave, malo byť všetko inak? Človek sa síce učí na svojich chybách, do istej miery sa môže zmeniť, ale nemôže sa zmeniť od základu...

    Súčasného šéfa magistrátu a jeho predchodcu vyzvú do "tanca" ďalší traja ašpiranti na post primátora. Jedným z nich je aj bývalý skvelý džudista, reprezentant a v súčasnosti politik, ktorý nemá na krku žiadnu aféru. Svedomie má čisté a nie je zaťažený účinkovaním na martinskej radnici. S jeho menom nie je spájaný žiadny škandál, ani nemorálne sľubovanie niečoho evidentne nesplniteľného. Keďže má šport v krvi, hrá fair-play. Ukázalo sa, že ako poslanec VÚC Žilinského kraja za okres Martin, to čo povedal, to aj splnil. To je charakterová vlastnosť, ktorú si nikde nekúpite, s tým sa človek už rodí. Pravda vždy vyjde najavo a tá kandidátov obnaží úplne donaha. Po stránke morálky, etiky, čestnosti, bezúhonnosti a transparentnosti. Voliči nastavia každému z pätice uchádzačov o post martinského primátora zrkadlo. Občania by sa nemali dať opiť rožkom a nemali by podľahnúť planým sľubom kandidátov, ktorí už svoju šancu raz prepásli.

    2010-11-08 22:46:00

    Transparentný (lat.) priesvitný, priehľadný, priezračný - jasná definícia v slovníku cudzích slov. Áno, náš pán primátor je naozaj priehľadný, pomaly až tak, že si ho nakoniec ani nevšimneme. Stotožniť sa tak dokonale s priehľadnosťou a priezračnosťou určite v sebe nesie určité riziko. A za takúto odvahu si náš pán primátor naozaj zaslúži odvahu nás všetkých. Stará múdrosť hovorí: "Keď stúpaš hore, ďakuj tým dole, lebo keď pôjdeš, nemusíš už pocítiť ich dlane." Mestské zastupiteľstvo, to znamená poslanci volení občanmi tohto mesta počas celého volebného obdobia veľmi príkladne spolupracovali s pánom primátorom, podotýkam bez irónie v prospech mesta. Rokovania mestského zastupiteľstva prebiehali plynule a v zásadných otázkach sa vždy našlo riešenie v prospech mesta a občanov. Nechápem však, čo viedlo pána primátora k tomu, aby si prihrial predvolebný guľáš na úkor poslancov mestského zastupitľstva. Tých poslancov, ktorí mu pomáhali zvládnuť neľahké úlohy, ktoré ho chránili pred náročnými situáciami a pod. Mestao Martin má určite veľa možností, ako šetriť potrebné financie, šetriť ich však na úkor poslancov volených občanmi tohto mesta sa mi zdá populistické (populizmus - úsilie o získanie priazne bez ohľadu na danú vec). Pán primátor dobre vedel, že jeho návrh v mestskom zastupiteľstve neprejde. Zredukovať počet poslancov z počtu 31 na 23 mi pripadá z pohľadu z pohľadu poslancov nekorektný a nevďačný. Môžem to prirovnať k Sofiinej voľbe, určite chápete, ako to myslím. Takýto spôsob s transparentnosťou nemá nič spoločné. Prečo poslanci napríklad nemôžu rozhodovať o počte zamestnancov mestského úradu, keďže sú zástupcami občanov a sú kolektívne zodpovední za mesto. Pri takom počte obyvateľov, aké má naše mesto, je predsa dôležité, aby aj počet poslancov v mestskom zastupiteľstve predstavoval transparentnú vzorku z kandidátov občanov na poslancov. Alebo sa s menším počtom poslancov pán primátor na mestskom zastupiteľstve lepšie dohodne? V očiach občanov to vyznelo tak, že náš pán primátor je opäť o kúsok priehľadnejší. A poslanci dostali nálepku, ako nevydarená voľba občanov, ktorý sa za každú cenu snažia udržať pri svojom korýtku. Pán primátor touto svojou transparentnou taktikou neurazil len poslancov mestského zastupiteľstva, ale aj nás občanov tohto mesta, pretože oni sú našimi transparentne zvolenými zástupcami. O počte poslancov, t. j. zástupcov nás občanov v mestskom zastupiteľstve nebude rozhodovať primátor, ani poslanci v samovraždenom hlasovaní, ale my občania tohto mesta. To je transparentnosť pán primátor, a treba sa jej stále učiť. Preto nechápem, ako môže byť žiak učiteľom, už takmer v celosvetovom meradle. Guľášik sa môže veľmi rýchlo pripáliť, aj keď sa varí v transparentnom hrnci.

    2010-11-08 22:44:15

    Majo, mohol si si uz zvyknut, ze tieto potkany obecne alebo hrncove budu utocit zasadne anonymne, alebo sfalsuju meno. Konkretne v tomto pripade tvoje.

    HROMATKO, ty si trosku taky blbec. Ja neviem ci su tie zmluvy prave, netusim. Ale ak prave su, tak z toho pre mna plynu dve veci. Ak su prave, tak su pravne v poriadku, a nemali ste sa k nim ako dostat legalnou cestou. Cize ak su tie zmluvy prave, ja sa pytam koho Kastrol uplatil za spristupnenie tychto materialov? A odkial mal k nim pristup a cez koho?
    Dalsia vec, moznoze nevies ale zneuzitie mena a fotografie osoby je trestny cin. Ty si zaregistroval domenu zdenokozak.sk a spolahni sa, ze to nebude bez nasledkov.

    Vazeni a mili, niekto sa v tejto spine coskoro utopi. Ale Kozak to nebude. Aj ked snaha o Kozakovu diskreditaciu a mafianske praktiky Kastrola uz fachcia v plnom prude.

    2010-11-08 22:26:12

    ked si taky srandista, tak pis aspon pod svojim menom!!!

    2010-11-08 19:57:10

    Viac na www.zdenokozak.sk


    [ 1 ]

    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 250